LEADER-subsidie van € 2,5 miljoen voor verbetering leefbaarheid platteland in de Brabantse Peel

Wethouder Jeroen van den Heuvel van gemeente Maashorst en wethouder Ron van den Berkmortel van gemeente Laarbeek houden samen het concept uitvoeringsprogramma van LEADER De Brabantse Peel vast.Links: wethouder Jeroen van den Heuvel van gemeente Maashorst, rechts: wethouder Ron van den Berkmortel van gemeente Laarbeek
19-12-2023
120 keer bekeken

De Brabantse Peel ontvangt € 2,5 miljoen van het Europese LEADER-subsidieprogramma. Deze subsidie maakt projecten van inwoners mogelijk die bijdragen aan verbetering van de leefbaarheid in het landelijke gebied of lokaal een economische impuls geven.

LEADER De Brabantse Peel is voor nieuwe en bestaande projecten voor en door inwoners die de leefbaarheid van het landelijk gebied versterken. Initiatiefnemers zijn vaak stichtingen, verenigingen of burgercollectieven. Ook bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de subsidie, die wordt verstrekt in de gemeenten Asten en Deurne.

Drie hoofdthema’s

Het LEADER-programma De Brabantse Peel omvat drie thema’s:

  1. Goed voor elkaar: met als doelstellingen het ontwikkelen van lokale economie en korte ketens en het geven van een impuls aan het gevoel van trots zijn op de Peel.
  2. Leren van elkaar: met als doelstellingen de ontwikkeling van jonge inwoners en kennis en ervaring delen.
  3. Samen gezond en veerkrachtig: met als doelstellingen gezond voedsel, gezonde bodem, water en lucht, klimaatadaptatie en biodiversiteit.

De gekozen thema’s zijn tot stand gekomen met behulp van inwoners en sluiten aan bij de opgaven van gebiedsgerichte aanpak Vitale Peel.

Als eerste op de hoogte

Bent u, samen met anderen, bezig met een project dat de leefbaarheid op het platteland verbetert? Of wilt u samen een project opzetten? Vul dan het contactformulier op de website van LEADER De Brabantse Peel in. U kunt uzelf daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat u als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws en de exacte openingsdatum van het subsidieloket.

Lees het gehele artikel op de website van Innovatiehuis De Peel.

Afbeeldingen

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen