Subsidie voor omschakeling naar Beter Leven Keurmerk

07-03-2022
239 keer bekeken

Om aan de voorwaarden van het Beter Leven Keurmerk (1* BLK) voor vleeskuikens te voldoen moeten pluimveehouders hun stallen aanpassen. De provincie Noord-Brabant steunt deze ontwikkeling met onder meer een subsidieregeling voor Brabantse pluimveehouders die willen omschakelen.

Brabant telt 208 vergunningen voor vleeskuikens. Op dit moment zijn er 36 bedrijven die al aan het 1* BLK voldoen óf bezig zijn met de omschakeling. De provincie steunt de omschakeling naar het 1* Beter Leven Keurmerk en heeft daarom actief meegedacht hoe meer boeren om kunnen schakelen.

Voorwaarden voor 1*BLK

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moeten bestaande stallen voorzien worden van een overdekte uitloop. Hierbij werden door ondernemers belemmeringen vanuit (provinciale) regels uit de (Interim) Omgevingsverordening ervaren. Daar heeft de provincie goed naar gekeken samen met de Dierenbescherming, ZLTO en enkele marktpartijen. Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede Welvaart: “We hebben hier goede oplossingen voor gevonden. Uiteraard willen we onze boeren de kans geven aan de voorwaarden voor 1* BLK te voldoen, we vinden dit een goede ontwikkeling omdat het bijdraagt aan dierenwelzijn en er minder dieren worden gehouden op een locatie. We vinden het welzijn van mens en natuur ook van belang, daarom hebben we wel gepuzzeld waar we pluimveehouders konden ondersteunen met omschakelen en tegelijk een gezonde leefomgeving blijven waarborgen.”

Meer weten? Op de website van de provincie Noord-Brabant vindt u het volledige artikel.

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen