Ruim € 13 miljoen voor uitbreiding Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij

22-02-2023
153 keer bekeken

Vandaag kondigde Elies Lemkes, gedeputeerde Landbouw en Voedsel, de uitbreiding en opschaling van de Brabantse Biodiversiteitsmonitor voor Melkveehouderij (BBM) aan. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek aan melkveehouderij Pulskens, een van de inmiddels meer dan 300 deelnemers aan de BBM.

Uit onderzoek verricht door Aequator Groen & Ruimte onder 191 deelnemers blijkt dat de BBM-methodiek aanwijsbaar bijdraagt aan het versterken van de biodiversiteit op de deelnemende melkveehouderijen. Bovendien zorgen de beloning en persoonlijke begeleiding ervoor dat de betrokken ondernemers bewuster en actiever inzetten op verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Deelnemers beoordeelden de methodiek met een 7.5 gemiddeld.

De bewezen effectiviteit van de monitor maakt dit het instrument bij uitstek voor de versnelling van de transitie in het landelijk gebied. De provincie Noord-Brabant stelt daarvoor met financiering door het Ministerie van LNV €13.5 miljoen beschikbaar. Die middelen worden ingezet voor een opschaling van de Brabantse Biodiversiteitsmonitor Melkveehouderij. 
“Uit het succes van de BBM blijkt goed wat een sterke broedplaats Brabants Bodem is”, aldus gedeputeerde Elies Lemkes-Straver. “Ik ben dan ook blij dat we dit instrument dankzij de versnellingsgelden van LNV nu in heel Brabant kunnen gaan inzetten. Sterker nog ik denk dat dit een mooie basis is voor een landelijke uitrol.”

Lees het hele artikel op: brabant.nl 

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen