Aanpak piekbelasting Noord-Brabant

30-06-2023
71 keer bekeken

Op 9 juni publiceerde het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de eerste instrumenten voor de aanpak piekbelasting: de Lbv- en Lbv-plus regeling. De provincie kiest ervoor om de regie op de uitvoering van deze regelingen zelf op te pakken.

Op 3 juli aanstaande gaan deze landelijke beëindigingsregelingen voor veehouderijlocaties open. In Noord-Brabant komen circa 250 tot 300 ondernemers in aanmerking voor de Lbv-plus regeling. Dit zijn met name bedrijven met veel overbelaste stikstofgevoelige natuur in de nabije omgeving. We hebben een aanpak ontwikkeld waarmee we ondernemers optimaal willen ondersteunen in de keuzemogelijkheden voor de toekomst van hun bedrijf. Gedeputeerde Staten stemden 27 juni in met deze ‘Brabantse aanpak’.

Conform het advies van de heer Remkes werkt het ministerie meerdere instrumenten uit voor de aanpak piekbelasting. Later dit jaar worden ook Rijksregelingen verwacht om veehouderijlocaties te innoveren, extensiveren en/of verplaatsen. Het doel van de aanpak piekbelasting is het oppervlak natuur met een gezond stikstofniveau vergroten, het legaliseren van PAS-melders en economische ontwikkeling zoals woning- en wegenbouw.

Lees het hele artikel op Brabant.nl.

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen