Martien van Bavel over boerenbegeleiders in Noord-Brabant

24-07-2023
450 keer bekeken

Martien van Bavel (manager ondersteuningsnetwerk provincie Noord-Brabant) was woensdag 19 juli te gast in de radiotalkshow Spraakmakers op NPO Radio 1 om de (Brabantse) aanpak piekbelasting toe te lichten.

Er komt op dit moment veel op boeren af, vanuit Europa, het Rijk en de provincie. In al die complexiteit moeten ondernemers beslissingen voor de toekomst nemen. Meer dan ooit wordt gevraagd om, vanuit het bedrijf, te kijken naar de omgeving waarin geboerd wordt. Dat is emotioneel beladen, geeft onrust en heeft een grote impact op de bedrijfsvoering.

En dat geldt ook voor boeren in Noord-Brabant. Veel Brabantse veehouders staan momenteel voor een belangrijke keuze: ga ik door met mijn bedrijf (en hoe?), schakel ik om naar andere bedrijfsactiviteiten of stop ik met mijn bedrijf? Voor ondernemers en hun mogelijke opvolger(s) brengt dit ingrijpende keuzes met zich mee.

Begeleiding bij keuze en vervolg

In Noord-Brabant is er, naar aanleiding van de vrijwillige beĂ«indigingsregelingen Lbv en Lbv-plus en samen met LNV, extra steun georganiseerd voor vragen van boeren over hun toekomst. Een uitgebreid team van begeleiders staat klaar om deze ondernemers wegwijs te maken in de keuzemogelijkheden, regelingen en het vervolgproces. Ook brengen zij, indien wenselijk en nodig, ondernemers in contact met overheden en andere voor de vraag relevante partijen.


Luister het interview terug met Martien van Bavel in de radiotalkshow Spraakmakers op NPO Radio 1.

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen