Kennisbijeenkomst Landschotse Heide

08-11-2023
145 keer bekeken

Wilt u meer leren over het landschap en systeem van de Landschotse Heide? Kom naar de kennisbijeenkomst op 28 november 2023, vanaf 19.30 uur bij gemeenschapshuis d’n Boogerd in Vessem.

Geïnteresseerden konden afgelopen maanden vragen stellen over hoe het systeem werkt. Bureau Aequator brengt de kennis graag over en wil graag deze kennis aanvullen met uw eigen kennis van het gebied. Hiervoor organiseren zij een bijeenkomst. 

De afgelopen jaren hebben we allemaal last gehad van droogte én wateroverlast. Daarnaast hebben de vennen drooggestaan en zijn bomen in de dorpen doodgegaan. Ook het oppervlaktewater vervuilt, is de kwaliteit van de bodem een aandachtspunt en komen er minder soorten planten en dieren voor.  

Adviesbureau Aequator werkt in opdracht van de provincie Noord-Brabant aan een toekomstbeeld voor de Landschotse Heide. Vanuit gebiedsontwikkeling Levende Beerze wordt er samen toegewerkt naar een projectplan en uitvoeringsplan.  

Het projectgebied van Landschotse Heide is onderdeel van de gebiedsgerichte aanpak Kempenland-West. Overheden, natuurorganisaties en de agrarische sector brengen hier samen met de mensen en organisaties in het gebied bodem, water en lucht op orde. Dat is van belang voor de natuur, het landschap, de landbouw en de gezondheid van de mensen.  

Meer informatie en aanmelden  

U dient zich voor deze bijeenkomst aan te melden. Dit kan via het aanmeldformulier op de website van de Levende Beerze. Op deze website vindt u ook meer informatie en het programma. 

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen