Terugkijken online informatiebijeenkomst

15-11-2023
392 keer bekeken

Op maandagavond 13 november was er een online informatiebijeenkomst over de gebiedsgerichte aanpak Ulvenhoutse Bos en omgeving. Tijdens deze bijeenkomst vertelden we meer over deze gebiedsgerichte aanpak, de uitdagingen en opgaven in en rondom het Ulvenhoutse Bos en de verschillende belangen.

Korte terugblik

Screenshot tijdens online informatiebijeenkomstPresentator en gebiedsmanager Ronald Lanters sprak met drie gasten. Egbert Eilander (boswachter bij Staatsbosbeheer) schoof aan om te vertellen over de natuur in het Ulvenhoutse Bos en waarom die zo bijzonder is. John Bakker (strategisch adviseur bij de gemeente Breda) legde uit hoe de verschillende organisaties samenwerken in deze gebiedsgerichte aanpak en gaf een toelichting op de belangrijkste punten uit de visie. Tot slot vertelde Kees Peerdeman (hydroloog bij Waterschap Brabantse Delta) over het water in, om en onder het bos en de projecten die al zijn uitgevoerd om de hoeveelheid water en de kwaliteit daarvan te verbeteren. Naast deze gesprekken lieten wij een aantal video's zien. Een video over de gebiedsgerichte aanpak in heel Brabant. En een jonge agrariër uit het gebied vertelde ons in een video hoe hij zijn familiebedrijf toekomstbestendig maakt.

Maar we zijn ook met u in gesprek gegaan. Kijkers stelden drie gasten vragen via de chat. Deze vragen zijn tijdens de online informatiebijeenkomst beantwoord en de antwoorden vindt u binnenkort ook terug op deze website. Andersom stelden wij u vragen, zoals: wat waardeert u aan het Ulvenhoutse Bos en wat vindt u belangrijk voor de toekomst van het bos? Met behulp van Mentimeter kon u deze vragen beantwoorden en zo leerden wij de kijkers goed kennen.

Terugkijken

Hieronder kunt u de online informatiebijeenkomst terugkijken.

Over de gebiedsgerichte aanpak Ulvenhoutse Bos

Het landelijk gebied in en rondom het Natura 2000-gebied Ulvenhoutse Bos gaat de komende jaren veranderen. In een zogenoemde ‘gebiedsgerichte aanpak’ werken verschillende overheden en andere gebiedspartijen samen om bodem, water en lucht in het gebied op orde te krijgen. We zoeken daarvoor naar slimme combinaties van oplossingen zodat niet alleen de natuur herstelt, maar er ook ruimte blijft voor de agrarische sector, recreatie en woningbouw. Dat is van belang voor de natuur, het landschap en de landbouw, de economie en de gezondheid van mensen in het gebied.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond gebiedsgerichte aanpak in en rondom het Ulvenhoutse Bos en de mogelijkheden om hierover mee te denken en praten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen