Kom op 10 april naar de inloopbijeenkomst over het Ulvenhoutse Bos

26-03-2024
387 keer bekeken

Graag nodigen we u uit op woensdag 10 april voor een inloopbijeenkomst over de gebiedsgerichte aanpak van het Ulvenhoutse Bos. We informeren u over de uitdagingen in het gebied. Daarnaast kunt u uw mening geven en vragen stellen over mogelijke maatregelen.

In deze gebiedsgerichte aanpak werken verschillende overheden en andere betrokken organisaties samen om bodem, water en lucht in het bos en het gebied eromheen op orde te krijgen en een balans te vinden tussen belangen van milieu, economie en samenleving. We zoeken daarvoor naar slimme combinaties van oplossingen zodat de natuur herstelt én er ruimte blijft voor recreatie, de agrarische sector en woningbouw.

Kom ook op woensdag 10 april

Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u meer horen en lezen over de uitdagingen in en om het Ulvenhoutse Bos op het gebied van water, landbouw, natuur en recreatie. Ook zijn we benieuwd naar hoe u aankijkt tegen de maatregelen die we in gedachten hebben. Daarnaast kunt u vragen stellen aan de experts die aanwezig zijn.

Datum:

woensdag 10 april 2024

Tijd:

16.00 tot 20.00 uur
U kunt zelf kiezen hoe laat u tussen deze tijden binnenloopt.
Aanmelden is niet nodig.

Locatie:

Koetshuis Anneville (Annevillelaan 101 in Ulvenhout)

                             

Uniek en waardevol bos

Het Ulvenhoutse Bos is een van de oudste bossen van Nederland. Uniek aan het bos is dat water van de hogere plekken de grond in sijpelt en dan in de lagere delen weer naar boven komt als kwelwater. Dit water is van bijzondere kwaliteit omdat er veel kalk in zit. Mede daardoor staan er bijzondere combinaties van bomen en planten in het bos. Die natuur is waardevol en daarom Europees beschermd met de Natura 2000-status.

Maar het gebied staat onder druk door verdroging, intensief gebruik en te veel stikstof. Uiteindelijk wordt zo de beschikbaarheid van voldoende en schoon water, voedsel en energie onzeker en zijn we kwetsbaarder voor bijvoorbeeld droogte, extreme buien en langdurige regenval. Daarom moeten we maatregelen nemen die de bodem, het water en de lucht in en rondom het Ulvenhoutse Bos verbeteren.

Gebiedsgerichte aanpak

Het herstellen van de natuur, de belangen van agrariërs, maar ook de wensen voor meer woningen, bedrijven, een goede bereikbaarheid en recreatie lijken soms niet met elkaar samen te gaan. We moeten samen moeilijke keuzes maken. Dit vraagt om een samenhangende, gebiedsgerichte aanpak, waarin ondernemers, overheden, maatschappelijke organisaties en inwoners samen het gebied vormgeven. 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond gebiedsgerichte aanpak in en rondom het Ulvenhoutse Bos en de mogelijkheden om hierover mee te denken en praten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief. Heeft u nu al vragen, opmerkingen of ideeën? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via ulvenhoutsebos@ggagroenblauw.nl.

Afbeeldingen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen