Terugblik online informatiebijeenkomst gebiedsgerichte aanpak Kampina en Oisterwijkse Vennen

05-03-2024
355 keer bekeken

Op maandagavond 4 maart vond de online informatiebijeenkomst plaats over de gebiedsgerichte aanpak Kampina en Oisterwijkse Vennen. 158 geïnteresseerden kregen een hoop informatie over het gebied en de gebiedsgerichte aanpak. U kunt vanaf nu de online informatiebijeenkomst terugkijken.

Presentator Miranda Hurenkamp ging in gesprek met gebiedsmanager Marloes van Delft over het plangebied, de opgaven, het proces om te komen tot een visie en het betrekken van de omgeving. Marnix van der Kruis, adviseur Grondstrategie bij Waterschap De Dommel, gaf onder andere toelichting op de watertransitie en de opgaven en initiatieven waarbij het waterschap betrokken is. Liesbeth van Kempen, beleidsadviseur bij gemeente Oisterwijk, legde uit hoe de verschillende organisaties samenwerken, de rol die gemeenten hebben binnen de gebiedsgerichte aanpak en hoe verschillende lokale gebiedsprocessen zich verhouden tot deze aanpak. Hans van Dommelen van het Ondersteuningsnetwerk sprak over de rol van het Ondersteuningsnetwerk, de initiateven die er binnenkomen en hoe het Ondersteuningsnetwerk agrariërs ondersteunt bij de uitdagingen die er liggen.

Ook gingen we in gesprek met de deelnemers. Kijkers hadden de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat. We kregen ontzettend veel vragen binnen. Zoveel mogelijk vragen zijn beantwoord tijdens de online informatiebijeenkomst, maar heel veel vragen hebben we niet kunnen beantwoorden. Alle vragen die gesteld zijn, vindt u hier terug op deze website. Andersom stelden wij aan de deelnemers ook een aantal vragen, zoals: op welke thema's wilt u graag betrokken worden?

Terugkijken

U kunt de online informatiebijeenkomst onder aan dit artikel terugkijken.

Visie voor het gebied

Er wordt gewerkt aan een visie voor het gebied. De visie moet een basis zijn voor de komende 20 tot 40 jaar. De visie is er niet in een keer. Het vormen van de visie vraagt allereerst om onderzoek en analyse, gesprekken en afstemming.

Inmiddels is er een Visie 0.5, een tussentijds document. In dit document staat een samenvatting van de verschillende analyses, onder meer van het watersysteem, de bodem en het gebruik. De acht uitgangspunten die de gebiedspartners gezamenlijk hebben geformuleerd. En een overzicht van kansen en knelpunten per deelgebied. In het kaartenboek, zijn de verschillende inzichten en analyses letterlijk in kaart gebracht. Het zijn voorlopige documenten en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Meedenken en meedoen

Het gebied is erg groot en de visie gaat in op veel verschillende onderwerpen tegelijk. Meedenken en meepraten gebeurt dan ook op verschillende manieren. Soms loopt het via één van de samenwerkende organisaties, soms gaat het om een project bij inwoners in de buurt of een specifiek thema. Alles vormt (ook) input voor de visie.

Er is gestart met het houden van huiskamer- en keukentafelgesprekken voor agrariërs. In sommige gebieden worden de gesprekken al gevoerd. In andere gebieden worden de uitnodigen verstuurd.. Agrariërs die hiervoor nog geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel interesse hebben, kunnen contact met ons opnemen.

Rond het thema recreatie worden gesprekken gevoerd met recreatieve ondernemers. Wilt u hierover meedenken? Neem dan contact met ons op.

Daarnaast komen er bijeenkomsten over deelprojecten in het gebied. Hierover wordt later meer bekend.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van gebiedsgerichte aanpak Kampina en Oisterwijkse Vennen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Afbeeldingen

Online informatiebijeenkomst gebiedsgerichte aanpak Kampina en Oisterwijkse Vennen

Bekijk ook

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen