Feestelijke opening project Kleine Beerze met wandelexcursie

10-10-2023
222 keer bekeken

Op zaterdagmiddag 14 oktober aanstaande wordt er een wandelexcursie rondom de beek de Kleine Beerze georganiseerd.

Onder de naam ‘Levende Beerze leeft, bruist en werkt’ heeft het gebied rond de Kleine Beerze de afgelopen jaren extra aandacht gekregen. Gemeenten Eersel en Oirschot, Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabants Landschap en de ZLTO werkten daarbij nauw samen. 

De samenwerkingspartners zijn bijna klaar met het opnieuw inrichten van het beekdal. De herinrichting beekdal is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Levende Beerze en valt onder de gebiedsgerichte aanpak Kempenland-West.

Over een aantal jaren ziet het landschap rondom de Kleine Beerze tussen Vessem, Middelbeers en Oostelbeers er heel anders uit. Het landschap kan nu tegen een stootje. Dit door herinrichting van de beek en het beekdal, het versterken van natuur en landschap en verschillende projecten in het gebied.

Kom een kijkje nemen en beleef de streek!

De streek is weer aan zet. Daarom wordt symbolisch het stokje weer overgedragen aan de mensen uit de omgeving. Dit wordt gedaan met een wandelexcursie en streekmarkt op zaterdag 14 oktober.  De start is bij Boerderijterras De Spekdonken aan de Heikesestraat 8A in Vessem tussen 13.00 – 16.30 uur. Voor meer informatie en/of aanmelden:  Feestelijke opening project Kleine Beerze met wandelexcursie – Levende Beerze

 

 

Afbeeldingen

 

Contact

Neemt u voor vragen, opmerkingen, tips of ideeën gerust contact op.

Contact opnemen ›

 

 
Cookie-instellingen